Utstilling om Islam

Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge har satt opp en utstilling om religion, fred og menneskerettighetsspørsmål i våre lokaler. Utstillingen tar opp aktuelle spørsmål som ytringsfrihet, demokrati og kvinnerettigheter i relasjon til Islam. Hensikten med utstillingen er å bidra til økt forståelse på tvers av religioner og redusere fordommer i samfunnet.

Ahmadiyya Muslom Jamaat er en reformbevegelse i Islam som ble grunnlagt i India mot slutten av det 18. århundre. Ahmadiyya-bevegelsen kjennetegnes blant annet av en rasjonell tilnærming til troen, og for sitt motto: ”Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen”. På verdensbasis har Ahmadiyya flere tiltalls millioner medlemmer fordelt på over 190 land. I Norge har ahmadi-muslimene forholdsvis lange tradisjoner som går helt tilbake til 1950-tallet, da de som første muslimske menighet ble registrert i landet. Det bor i dag ca. 2000 ahmadiyya-muslimer i Norge.

Utstillingen settes opp i biblioteker over hele landet i løpet av året 2011. Du finner den i passasjen mellom biblioteket og kinoen.

Fra venstre ser vi imam Shahid Kalhloon, varaordfører Gunhild Johansen, biblioteksjef Paul Henrik Kielland, litteraturformidler Ingrid Kongsvik og nasjonal leder i AMJ Munir Ahmad Khan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..