Dikt, lyrikk, poesi

hva vi nå enn kaller det, den måten å sette sammen ord på er den opprinnelige «opphøyde talen». Prosa er et seinere påfunn. Det er derfor lyrikk så sterkt kan henvende seg til våre følelser og dypeste lengsler om livsfylde. Fra Henrik Ibsens «På viddene», via Dylan Thomas’ «Under Milk Wood», til årets nobel pris vinner Tomas Tranströmers «Sorgegondol». Tromsø Bibliotek & Byarkiv har lyst til å feire poesiens rikdom av mangfoldige uttrykk ved å arrangere PoesiDager, første gang i februar 2012 (slik det nå ser ut). Vi har allerede fått støtte fra Fritt Ord til et slik arrangement. Opplesninger, samtaler, konserter, bokslipp (fra mezzaninen), og forskjellig annet med lyrisk tilsnitt. Og vi ser for oss at dette blir en årlig happening ! Hovedfokuset tenker vi sette på nyere diktning, av nålevende forfattere. Hvilke navn skal vi ha på plakaten ? Programmet er under utarbeidelse, men vi mottar gjerne tips fra publikum, hvem vil du oppleve «live» ? Bruk kommentarfeltet eller send oss en meil. Ellers kan vi røpe at en spesiell spark kommer til å spille en sentral rolle…..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..