Vil du bli leseombud?

Vi trenger frivillige som kan drive med høytlesing for enkeltpersoner og på ulike institusjoner. Å være leseombud innebærer først og fremst å lese høyt for dem som ikke klarer dette på egenhånd. Dette kan gjelde de med utviklingshemming, mennesker med store psykiske lidelser, eldre med syns- og hørselsproblemer eller folk med senil demens. Også andre grupper kan ha behov for lesehjelp, for eksempel innsatte i fengsler, mennesker med et annet morsmål, leseuvante eller andre som trenger hjelp til å komme i gang med å lese selv.

Mange av de som i dag jobber som leseombud rapporterer om stort personlig utbytte av lesestundene. Flere forteller at de gleder seg til samværet med gruppen sin. De opplever det som givende og morsomt å spre leseglede og å kunne gjøre noe for andre. Som leseombud kan du faktisk være med å gi mennesker en bedre hverdag.

Ordningen med leseombud er et samarbeid mellom Bibliotek og byarkiv og foreningen Leser søker bok.

Ta kontakt med biblioteket viss du tror dette kan være noe for deg. Vi vil da kunne gi deg mer informasjon om opplegget, samt være behjelpelig med å finne egnede bøker du kan låne og bruke.

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..