Fra strikkefestivalen

Bildet: Illusjonsstrikket skjerf, av Anne Bruvold.

Bibliotekets samarbeid med husflidslag, husflidskonsulenten og NF Husfliden i Tromsø, har gitt lærelystne strikkende faglig påfyll. Ca. 600 hadde tatt turen innom biblioteket i løpet av strikkefestivalen 13. og 14. oktober for å høre Kari Hestnes sine foredrag basert på bøker hun har laget. Dialektgrenser i vottemønstre er kanskje noe de færreste av oss har tenkt over, men det var mye å lære av Bente Martinussens foredrag. Anne Bruvold løftet illusjonsstrikkingen til nye høyder. Nå er det mange som vil lære seg denne måten å strikke mønster på.

Også workshopene hadde mange besøkende. Her fikk man stifte nærmere bekjentskap med nålebinding, hælfelling, illusjonsstrikking og pjoning. Nålebinding og hælfelling var det husflidslagene som underviste i, illusjonsstrikking bidro Anne Bruvold med og Monica Schultz inspirerte til pjoning.

Også andre teknikker ble vist fram. Dobbelstrikking, kontstrikking, spinning, maskinstrikking og strikking for nybegynnere, for å nevne noen. Det ble også plass for å vise fram hvordan man lager fuss-puter!

Fikk du lyst til å lære deg kontstrikking? Kanskje pjoning? Biblioteket har bøkene, husflidslagene har kunnskapen!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..