Årets bok til alle-bibliotek

Øystein AarstadForeningen Leser søker bok http://www.lesersokerbok.no/ deler hvert år ut prisen Årets bibliotek til ett av landets 258 Bok til alle-bibliotek. Prisen for 2011 ble denne uka tildelt Tromsø bibliotek og byarkiv ved Øystein Aarstad.

Leser søker bok sitt mål er at alle skal ha tilgang til gode bøker. Et viktig redskap for dette er leseombud; frivillige som leser for mennesker som av ulike årsaker ikke kan lese selv. Øystein Aarstad er primus motor for leseombudsordningen og gjør en solid jobb. Han har stor kontaktflate og god kontakt med både institusjoner som det leses på, og med leseombud. Øystein har også en lesegruppe for fremmedspråklige menn, i tillegg til ansvar for en innholdsrik og oversiktlig bok til alle-hylle på biblioteket. Øystein ønsker å dele æren med de andre formidlerne på biblioteket, ikke minst Inger Seim som i flere år har hatt lesegruppe for innvandrerkvinner.

Guro Djupvik og Vegard Nordin Løvå Prisen ble delt ut av Guro Djupvik og Vegard Nordin Løvå fra Leser søker bok.  Prisen består av diplom, blomster og 5000 kroner. Vi håper prisen vil gi inspirasjon og muligheter for fortsatt fokus på formidling til lesesvake grupper.

Lenke til Leser søker boks egen omtale http://www.lesersokerbok.no/?menu=12&id=319


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..