Vinnerne av skrivekonkurransen

IMG_3615_mediumJuryen har kåret de fire vinnerne av «Skriv for svingende» 2013 med tema Minne. I juryen satt Ingebjørg Liland (Ordkalotten), Hedda Jørgensen (Spin Sector), Stine Fjeldsøe (Tromsø bibliotek) og Ingrid Kongsvik (Tromsø bibliotek).

Tekstene kan du lese her. Trykk på lenkene nedenfor, så får du opp tekstene. God lesning!

Bilde: Tre av vinnerne av konkurransen (fv):  Eivind Raustøl, Bob Lund McNab og Sandra Bang. Hanne Rosted var ikke til stede. (Foto: Per Ivar Somby)

 

1. Pæretrærne av Bob Lund McNab

Juryens begrunnelse: Vinnerteksten skårer høyt på alle kriteriene, med et godt språk og en original fortelling, der forfatteren evner å skape spenning ved å legge ut små spor for leseren. En kvinne som konfronteres med åstedet for en traumatisk opplevelse kan plutselig sette ord på et enda eldre traume. Slik tematiseres ”Minne” på flere måter i teksten, der nye lag og nivåer i fortellingen avdekkes og avspeiles i hverandre.

Premien er et fotokurs hos Jens Morten Øvervoll.

Pæretrærne

2. Båten av Eivind Raustøl

Juryens begrunnelse: Forfatteren kan kunsten å porsjonere ut informasjon i en fortelling der fysiske sanseinntrykk spiller en sentral rolle. En mann overveldes av minner i løpet av en spasertur sammen med en mye yngre kvinne. Beskrivelser av naturen speiler mannens sinnstilstand og kontrasten til kvinnen og hennes hverdagslige problemer skaper en en fin og spesiell stemning. Den poetiske slutten antyder en forsoning med fortiden.

Premien er et skrivekurs under Ordkalotten 2013.

Båten

 

3. Barndom, 80-tallet. Av Hanne Rosted

Juryens begrunnelse: Vi fikk inn mange tekster med barndomsminner, ført i pennen fra et voksent perspektiv. Denne teksten utmerker seg ved et gjennomført barne-perspektiv, både tematisk og språklig. Barnet ser på verden med sitt skjeve blikk og rapporterer fra virkeligheten på en naiv og morsom måte, der fortelleren behersker kunsten å antyde.

Premien er et klippekort på fjellheisen opp til Fløya.

Barndom, 80-tallet

4. Tårer i brunsaus av Sandra Bang

Juryens begrunnelse. En tekst som evner å røre ved leseren fordi den framstår som genuin. Dette er bunn ærlig, rå og naken virkelighet. Den lille fortellingen har ingen blomstrende utbroderinger, men et direkte og muntlig språk som gjør teksten desto mer virkningsfull.

Premien er et gavekort på vintagebutikken Spin Sector.

Tårer i brunsaus


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..