Eirik Veum om Hirden

Veum - HirdenLørdag 23.november kl. 12 kommer forfatteren Eirik Veum til Hovedbiblioteket for å fortelle om sin nye bok: Nådeløse nordmenn –  Hirden 1933-1945. Det er første gang Hirdens rolle under andre verdenskrig blir grundig belyst, og 962 hirdmedlemmer navngis i boka. Bl. a. omtales fangeleire for jugoslaviske fanger i Nord-Norge, der hirdmenn utførte grov mishandling, tortur og drap. Veum avdekker at nordmenn, under tjeneste i Hirden, tok del i krigsforbrytelser i et langt større omfang enn tidligere antatt. Ondskapen var også norsk. (Arrangementet er i samarbeid med Bokhuset.)

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..