Krim: Rød sone

Asbjørn Jaklin

Den 17. september klokken 1900-2030 lanseres og presenteres Asbjørn Jaklins nye krim «Rød sone» på biblioteket. Presentasjonen er i form av et bokbad. Jaklin samtaler med biblioteksjef Paul Henrik Kielland.

Litt om handlingen i boka:
Den tidligere jagerflygeren Peter Barrow blir funnet død på et hotellrom i Tromsø. Alexander Winther, journalist i Nordlys, nøster i saken og oppdager at flere av Barrows tidligere skvadrons-kolleger også er døde. Finnes en sammenheng mellom dødsfallene? Gravingen i flygernes fortid vekker minner om tiden som soldat i Afghanistan, og det tærer på forholdet mellom Alexander og kjæresten, Vivi. Da en kollega i NRK blir forsøkt myrdet, innser Alexander at noen vil gjøre alt for å holde fortiden skjult. Mot et bakteppe av iskald krig og atomtrussel på tidlig 80-tall, vever Asbjørn Jaklin inn virkelige historiske hendelser i «Rød sone. » Asbjørn Jaklin er tromsøværing, journalist i Nordlys, historiker og krimforfatter. Han har skrevet en rekke dokumentarbøker. Den mest kjente er «Nordfronten – Hitlers skjebneområde,» som ble nominert til Brageprisen i 2006. Jaklin debuterte som krimforfatter i 2012 med «Svart frost». «Rød sone» er hans andre kriminalroman om journalist Alexander Winther.

Gå ikke glipp av denne anledningen til å møte forfatteren, høre om og kjøpe den nye boka, som også vil bli tilgjengelig på biblioteket for utlån.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..