En dag og en reise

utstillingen-øyeblikk-fra-en-dag-og-en-reise-(1-of-1)-wHvordan oppleves dagene for personer med demens? Selvsagt like forskjellige som for oss andre. En dag er rik på opplevelser. En annen dag skjer det ingenting.

Dagaktivitetstilbud løftes frem som ett av tiltakene for at hjemmeboende personer med demens skal kunne få leve et så godt liv som mulig. Man skal legge til rette for “den gode dagen”. For de fleste vil dette innebære en dag med mening, en dag med sammenheng, en dag med mestring. Vi ønsker alle å høre til, være inkludert og regnet med. Til tross for stor satsing på etablering av dagaktivitetstilbud er man fortsatt et godt stykke fra myndighetenes målsetting om at alle kommuner har et tilbud.

en-dag-og-en-reise-wDette er bakteppet for samarbeidet om boken “En dag og en reise” som stilles ut i utstillingen på plan 2 i hovedbiblioteket i Tromsø. Kirkens bymisjon tok initiativ til dette bokprosjektet og har ledet arbeidet, som har vært gjennomført i samarbeid med Sintef og Aldring og helse.

Gjennom å presentere en vifte av forskjellige dagaktivitetstilbud rundt i landet ønsker Kirkens bymisjon og Aldring og helse å bidra til lokalt innovativt entreprenørskap. Reisen viste at dagaktivitetstilbud preges av lokal kultur, variert fysisk beliggenhet, faglig kompetanse og ikke minst personale med kreativitet, motivasjon og entusiasme.

I regjeringens høringsutkast til demensplan 2020 heter det at kommunene skal ha lovfestet plikt til å tilby et dagaktivtetstilbud til hjemmeboende personer med demens, slik at alle som ønsker det skal få et tilbud. Det heter videre at det vil legges vekt på å utvikle mer fleksible og differensierte tilbud.

Denne utstillingen skal gi deg muligheten til en kort introduksjon til noen av historiene i boka. Ønsker du et dypere dykk i materien anbefales det at du leser boka!

Boka og utstillingen er finansiert av Kavlifondet, Helsedirektoratet og Aldring og helse. Fotograf for boka er Martin Lundsvoll.

Lagre


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..