Cora Sandels brev

30361199911_cefbbcd031_bDen 20. oktober kl 1300 ble de til nå hemmelige brevene som Sara Fabricius (Cora Sandel) skrev til sin venninne Elisabeth Sinding-Larsen mens hun bodde i Tromsø, offisielt åpnet på biblioteket. Brevene har vært i bibliotekets eie, oppbevart i en bankboks frem til i dag med en klausul om ikke å bli åpnet før om 50 år. Det er med andre ord nå.

Biblioteket inviterte litteraturforskeren Henning Wærp til denne åpningen for å tyde brevene og fortelle litt om Sara Fabricius forfatterskap og om hennes tid i Tromsø. Konstituert byarkivar Johanne Lunga, Biblioteksjef Paul Henrik Kielland og Henning Wærp åpnet boksen med brevene. Det var flere brev i pakken, og et kort fra Sara Fabricius selv, som bekrefter at hun ga brevsamlingen til biblioteket med denne tidsklausulen. En rask titt viser at brevene inneholder Sara Fabricius hverdagslige betraktninger fra Tromsø. Hennes vanskelige forhold til husarbeide, og en tur til Tromsdalstind er blant annet noe av det som kan leses i brevene.

Brevene vil senere bli sendt til Nasjonalbiblioteket.Kopier av brevene blir etterhvert gjort tilgjengelig for interesserte på byarkivets lesesal. Vi vil kunngjøre når materialet er klart for publikum.

(Bilde: fv: Johanne Lunga, Paul Henrik Kielland, Henning  Wærp. Foto: Per Ivar Somby)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..