Teatral matpakke

lysbilde1

I samarbeid med Hålogaland teater inviterer vi til Teatral matpakke fredag 20. januar kl 13 på hovedbiblioteket, plan 2

Migrasjon er tema for Apene i Himalaya, en forestilling som er skrevet av åtte ulike dramatikere fra seks forskjellige land. Til Teatral matpakke kommer Hanne Ørstavik og Liv Heløe til teaterprat med Ingebjørg Liland, Tromsø bibliotek.

Ta med matpakke, vi serverer kaffe!


HANNE ØRSTAVIK (foto: Aschehoug)
Hanne Ørstavik er født i Tana i Finnmark I 1969. Som sekstenåring flyttet hun til Oslo, hvor hun fortsatt bor. Ørstavik har en bachelor fra 1992 i psykologi, fransk og sosiologi. I 1992-1993 gikk hun på forfatterstudiet i Bø og den høsten romandebuterte hun. Siden da har hun skrevet 12 romaner. Hennes litterære verker er oversatt til 18 språk og hun har mottatt en rekke litteraturpriser både i Norge og internasjonalt, blant dem er Aschehougprisen, Doblougprisen – Norge og Brageprisen for skjønnlitteratur for voksne. Blant hennes meste kjente bøker er Kjærlighet, The Blue Room og Like sant som jeg er virkelig.

LIV HELØE (foto: Dramatikkens Hus)
Liv Heløe er født i 1963 i Harstad og er skuespiller og dramatiker. Hun jobbet 1988-2000 som skuespiller ved Den Nationale Scene og Nationaltheatret, og hadde på begynnelsen av 90-tallet hovedrollen som Birthe i NRKs serie fra Troms og Finnmark Solens sønn og månens datter. I 2003 avsluttet hun det toårige dramatikerstudiet «Pilotprosjekt for dramatikere» og har siden 2003 skrevet for scene og radio på fulltid. I 2005 skrev hun stykket Idag og imorgen som ble åpningsforestillingen på Scene Øst. 2006 mottok hun Ibsenprisen blant annet for dette stykket. Hun har skrevet flere stykker for barn og ungdom, blant annet Blå jakt og Før det ringer». Hun har nylig mottatt to tyske priser for stykket Meet me, som handler om et døgn i en ung asylsøkers liv.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..