Havboka på scenen

havboka-morten-stroksnes-og-anders-andersen-blogg

– Hvor vått blir det på Scene Vest? I samarbeid med Hålogaland teater inviterer vi til Teatral matpakke fredag 10. februar kl 13 på hovedbiblioteket, plan 2.

Morten A. Strøksnes sin suksessbok fra 2015, Havboka har premiere på Hålogaland teater 9. februar med Anders T. Andersen som regissør. Møt forfatter og regissør til en prat om arbeidet med forestillinga.

Teaterprater er Ingebjørg Liland.

Ta med matpakke, vi serverer kaffe!


Morten A. Strøksnes er født i Kikenes i 1965 og bor i Oslo. Han er idehistorieker, journalist, fotograf og forfatter. I 2011 fikk han Språkprisen for fremragende bokmål for bøkene Hva skjer i Nord-Norge? (2006) og Et mord i Kongo (2010) samt for sine spalter og reportasjer. Et mord i Kongo ble i tillegg nominert til Brageprisen. I 2012 utga han Tequiladagbøkene, en skildring av narkokrigens slagmarker i Sierra Madre, Mexico. Høsten 2015 utga han Havboka – eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider.

Havboka er så langt solgt til 17 land. Opplaget i Norge er nå 41.000 eksemplarer. Strøksnes mottok i 2015 Brageprisen og Kritikerprisen for Havboka.

Anders T. Andersen, f 1966, er regissør, forfatter og skuespiller. Han er utdannet ved The Arts Educational Drama Schools og har vært tilknyttet Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Hålogaland Teater.

Ved Hålogaland Teater har Anders T. Andersen vært regissør på forestillingene 2xIbsen og Hvem er redd for Virginia Woolf. I februar 2017 har han premiere på forestillingen «Havboka», som han også har dramatisert.

Andersen var fra 2007 til 2009 del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret. Han har regissert Verdiløse menn, Hustyrannen, Entropi og Holocaustmusikalen for Nationaltheatret, og er Christopher Nielsens faste samarbeidspartner.

Han har vært kunstnerisk leder ved Teater Ibsen, og han har også bl.a. regissert Hamlet, Romeo og Julie, John Gabriel Borkman og Dag Solstads Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige.

Andersen ble i 2008 hedret med Gullruten og Prix Italia i klassen Beste dramaserie for sin regi av Berlinerpoplene for NRK. I 1997 spilte Anders T. Andersen i Hedda Gabler på Hålogaland Teater.

Andersen debuterte på Aschehoug forlag med romanen Thomas Olsens 1. verdenskrig i 2010.

Lagre

Lagre

Lagre


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..