Påfyll til helga

Hverfredag møtes de ansatte på biblioteket til bokmøte, hvor alt nytt av film oglitteratur som har kommet i løpet av uka presenteres. Vi får inn myeforskjellig i ulike sjangre; noe er kanskje populært og kjent allerede franyhetene, anmeldelser og lignende, mens andre ting havner under radaren. Herfølger en liten smakebit på det som har kommet denne uken!

Brief answers to the big questions / Korte svar på store spørsmålStephen Hawking

En av verdens mest kjente vitenskapsmenn gikk bort i mars i år. Ved sin død etterlot Stephen Hawking seg notatene til en siste bok, som ble ferdigstilt av familie og kollegaer og som vi nå har fått inn i både norsk og engelsk utgave her på biblioteket. Hawking ble ofte stilt de ‘store’ spørsmålene – finnes det en gud? Hvordan begynte universet? Finnes det intelligent liv et sted der ute? – og hadde et massivtprivatarkiv med svarene han har skissert opp gjennom årene. Boken er full av engasjement, vidd, personlige refleksjoner og tanker om hvor vi er og hvor vier på vei. Forsøkte du deg på A BriefHistory of Time, men kom ikke helt gjennom? Brief answers er ifølge The Guardians Tim Radford “effortlessly instructive, absorbing (and) up to the minute.”

Stephen Hawkings ettermæle er for lengst garantert; han har satt sitt avtrykk på astrofysikken spesielt og naturvitenskapen generelt, og var inntil det siste en optimist: «I have spent my life travelling across the universe, inside my mind. Through theoretical physics, I have sought to answer some of the great questions. At one point, I thought I would see the end of physics as we know it, but now I think the wonder of discovery will continue long after I am gone.”

Grønnere! Lag, smak og del vegansk mat fra hele verdenMia Frogner

Mia Frogner, kjent for bloggen Greenbonanza(og Instagram-kontoen med samme navn), er tilbake med nok en kokebok fullpakketmed veganske retter for enhver anledning. Den forrige boken, Grønn Bonanza, ble kåret til en av åretsbeste kokebøker da den kom ut i 2016. Oppskriftene i Grønnere! bærer preg av inspirasjon fra hele verden: Italia, Japan,Mexico og India er noen få av landene som er representert med noe av de bestede har å by på. I denne boken finner du både hele retter så vel som en haug medsideretter, tilbehør, og gode dressinger, sauser og dipper. Frogner er en av debeste og mest populære matbloggerne i Norge i dag, og formidler grønn, god ogspennende mat – men også gleden og det gode samværet ved matlaging.

HvitekristTore Skeie(lydbok)

Hvitekrist er første bind ut i det som skal bli en fembindsserie fra Gyldendal kalt «Kongenes tid,» og vi har nå fått inn lydbokversjonen av Tore Skeies svært kritikerroste skildring av Olav Haraldssons liv og tid. Vikingtoktene tar oss med til blant annet England, Normandie og Andalucia, i en turbulent og brutal tid hvor maktkampen om landene rundt Nordsjøen var på sitt kanskje mest intense; plyndring, forhandlinger, pengejakt og allianseskifter var en vesentlig del av spillet. Midt oppi dette står Olav Haraldsson, en ambisiøs konge som med sin egen agenda for herredømme for ettertiden skulle bli kjent som Olav den hellige.

VG triller femmer på terningen,mens Dagbladets Arne Dvergsdal slår til med en sekser og sier om Hvitekrist: «Dette er det stoff som «Ringenes Herre» er laget av, men spør du meg, kommer Tolkien til kort.»

La deg fenge avvikingkongens tidsperiode, fremragende skrevet av Tore Skeie og innlest avskuespiller Kai Remlov.

Aktuelle anmeldelser:

Radford, Tim: «BriefAnswers to the Big Questions by Stephen Hawking review – God, space, AI, Brexit.»

Dvergsdal, Arne: “Den sannehistorien er som Ringenes Herre, bare bedre» 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..