Godt beskyttet

Denne uka skiftet byarkivet bokser på et arkiv der de originale arkivboksene stod badet i muselort. Muselort er en potensiell smittekilde til musepest, og dermed måtte vi på med verneutstyr før vi varsomt pakket om arkivet i nye bokser. Her er det arkivkonsulent Anna F.B. Haugen som har startet på utpakkingen. Heldigvis var ingenting av materialet i arkivboksene skadet.

Vanligvis er arkivarenes oppgave å beskytte arkivene, men noen ganger må arkivarer beskytte seg mot miljømessige forhold som kan oppstå dersom arkivene ikke oppbevares tilfredsstillende. Det kan dreie seg om mugg- og råteskader, støv eller andre helseskadelige forhold.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..