Samtale med Kim Leine

Onsdag 20. november kl. 19.00 – 20.00 kommer den prisvinnende forfatteren bak «Profetene i Evighetsfjorden» og «Rød Mann/Sort Mann» for en samtale om bøkene som utgjør de to første delene av den såkalte Grønlands-trilogien.

Samtalen vil bli ledet av bibliotekets arrangementsansvarlige, Tony Bjerketveit.

Norli Bokhuset står for salg av bøker.

Arrangementet er støttet av Troms Fylkesbibliotek.

Om forfatteren
Kim Leine er en dansk-norsk forfatter som vokste opp i Norge før han flyttet som 17-åring til Danmark, og utdannet seg til sykepleier. Han flyttet til Grønland hvor han bodde i 15 år. I 2004 kom han tilbake til Danmark, og debuterte i 2007 med romanen Kalak som har sterke selvbiografiske trekk. Boken handler om sykepleieren Kim som drar til Grønland for å komme bort fra en far som misbruker ham seksuelt, men livet der blir preget av destruktiv bruk av alkohol og narkotika.

Kim Leines store gjennombrudd som forfatter kom med den bredt anlagte romanen «Profetene fra Evighetsfjorden», som skildrer kristne misjonærers forsøk på å omvende den fordrukne og ugudelige befolkningen på Grønland. Kim Leine ble tildelt Nordisk råds litteraturpris for romanen i 2013.

«Avgrunnen» (2015) er en stor fortelling om krig og fred gjennom tvillingbrødrene Kaj og Ibs skjebne i første halvdel av det forrige hundreåret. Vi følger dem fra den finske borgerkrigen, gjennom mellomkrigstiden og okkupasjonstiden i Danmark.

«Rød mann/Sort mann» (2018) er en uavhengig oppfølger av «Profetene i Evighetsfjorden», og handlingen er lagt noe før i tid. Den røde mann er presten Hans Egede som leder kristningen av Grønland. Hans motstander er sjamanen Appaluttoq. Det blir et voldsomt møte mellom to kulturer. Kim Leine mottok P2-lytternes romanpris for «Rød mann/Sort mann» i 2019.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..