Bokomtale: «Ellinor»

Det er snart sommer, bare noen uker igjen til det er sommerferie. Ellinor fyller 13 år og blir tenåring. Hun føler ikke at det er noe som er annerledes, men hun merker at andre er mer opptatt av tenåringsgreier enn hun er. For eksempel venninnen Meja. Meja er veldig opptatt av utseende og klær og sånt. Og av gutter. Hun ler masse og snakker høyt og elsker oppmerksomhet. Sånn er ikke Ellinor. For henne er gutter bare gutter. Unntatt Leo, da. Han er bestevennen hennes. Hun er ikke så opptatt av klær og sminke heller. Hun er opptatt av klatring. Så ofte hun kan er hun på klatresenteret og klatrer i veggene der. Og da er Leo med. De to er mye sammen.

Så begynner det en ny gutt i klassen. Det er Viktor. Og han smiler til Ellinor. Ellinor kjenner et sug i magen og at hun blir varm i kinnene. Dette har hun ikke opplevd tidligere. Hva er det som skjer?

Meja legger også merke til Viktor, og er ikke så fornøyd med at Viktor bare ser Ellinor. Heller ikke Leo er så glad for at Viktor har begynt i klassen, mest fordi Viktor og Ellinor er en del sammen.

Dette er en bok om å være i begynnelsen av tenårene, om å være mellom barn og tenåring. Om forelskelse, sjalusi og vennskap som settes på prøve. Det finnes to bøker til i serien, og der får Leo og Viktor fortalt sine historier.

Ellinor, Leo og Victor av Katarina von Bredow finner du som e-bok i Bookbites

Bokomtale: Tove Nilsen


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..